Visita al Museu Diocesà de Tarragona

Aprofitant que havia de "baixar" a Tarragona per motius de gestió que potser algun dia explicaré, vaig muntar-me un dilluns de retrobament de velles amistats i de visita cultural a la ciutat.

Vaig veure muralles romanes, i turistes francesos i russos, però de tot plegat em quedo amb una peça del Museu Diocesà. Encara que de mala qualitat, us adjunto la imatge que en té penjada el museu en el seu web. Es tracta, un cop més d'una escena de l'Ascensió on es veuen els peus de Jesucrist en el moment d'enfilar-se al cel.

Segons l'audioguia que em varen proporcionar, es tractaria d'una part d'un retaule procedent d'Alcover, fet per Jaume Ferrer segon al 1457. Però el sistema de referenciació que fa servir el museu és tan precari que no ho puc assegurar. Ens ho vàrem mirar amb una persona del museu i em va suggerir que ho demanés a l'arxiu. Estic pendent que el mateix museu em respongui, cosa que no ha passat de moment.

A la vista de tants peus de déu en retaules, llibres i pintures la pregunta és com és que n'hi ha tan pocs en la nostra geografia?

 

 

Referència

Des del Museu em contesten que

es tracta de la taula de l'Ascensió, pertanyent al retaule major de l'església vella d'Alcover, també coneguda com església de la Sang, obra de Jaume Ferrer II, cobrat pel pintor l'any 1457.

 

Més informació:

http://museu.diocesa.arquebisbattarragona.cat/retgoig.htm

Francesc, Efectivament es

Francesc,
Efectivament es tracta del retaule de l'església parroquial de la Sang d'Alcover, obra de Jaume Ferrer II i datada el 1457.
L'any 1986 Josep Gudiol i Santiago Alcolea en la seva "Pintura Gótica catalana" d'Edicions Polígrafa el donaven com a parador desconegut, mentre que ara observo pel que dius que està al Museu Diocesà de Tarragona, una bona notícia. La fotografia que reprodueixen és de l'arxiu Mas i la reproducció és millor que te la facilitin des del Museu.

Sobre les empremtes divines que es troben a Catalunya... però si amb tu n'hem descobert moltes!

Gràcies

Moltes gràcies per la informació.