Dos dies, tres petjades

El mes d’agost no podia començar millor. Aprofitant els primers dies de vacances hem anat a buscar la petjada del dimoni de Comiols, i de pas, la del Batzop i -per què no provar-ho?- el pas de sant Serni d’Ogern.
D’entrada la sort es va posar al nostre costat, perquè la conducció d’aigua a les fonts d’Ogern s’havia embossat i vàrem tenir la sort de trobar gent reparant la canonada, que està al costat del pas.
La de Comiols l’havia de trobar gairebé per força gràcies a les indicacions del Ramon I. Canyelles.
Però potser la més interessant és la petjada de Batzop, a Vilamitjana, a tocar de Tremp. La vàrem trobar fent una cerca per internet en el web de hotel Nerets (http://imaginalia.net/hotelnerets/activitats.swf). Dic que és la més interessant perquè segurament és la primera referència que se’n coneix més enllà del marc local (un marc local força limitat perquè la fornera no en sabia res). Hem d’agrair l’esforç d’una persona que ens ha acompanyat fins al lloc i que ens ha fet venir ganes de tornar-hi. Segons ens ha dit, només havia estat recollida en un treball de recerca per alumnes d’EGB del poble.
A partir d’ara, aniré actualitzant les informacions a cadascuna de les entrades i posaré la informació de les noves.