Petjades Pirineu enllà

Aprofitant quatre dies que ens hem escapat cap al Pirineu, hem anat a caure a la vila de Tarbes, a prop de Lourdes. La meva guia parlava d'un museu que es trobava al parc Massey, però el museu està tancat. De tota manera, també deia que en el parc hi havia un claustre amb un capitell que explica la història (diuen que ja es troba a la llegenda daurada) del pelegrí de Sant Jaume a qui acusen de robar en un hostal i que condemnen a ser penjat a la forca. A la tornada, el seu pare passa pel lloc i el troba encara viu.

 

 

Doncs això era el que buscava i, quina no seria la meva sorpresa quan vaig trobar una petjada en un dels capitells! Es tracta de la ja repetida Ascensió. Aquest claustre es va formar a partir de les restes de dos monestirs destruïts al segle XVI durant les guerres de religió. En podeu seguir la història a http://www.triesurbaise.com/cheflieu/histrie/cloitre.htm

Més informació: http://www.flickr.com/photos/10699036@N08/2406289664/

Deu ser que les petjades em persegueixen (tot i que crec que sóc jo qui les persegueix a elles), perquè em vaig comprar la tesi doctoral de Jean-François Soulet, de l'any 1974, que conté a la portada una escena de l'Ascensió.

De tornada, parada a Viella, i visita a l'església de Sant Miquel, i us ho creureu si us dic que en el retaule que hi ha també hi ha apareix una escena de l'Ascensió?