L'Afrau del Muntanyà

 9 de gener de 2011 

Avui he anat a seguir la riera de Martinet, més concretament la zona més amunt de l’Afrau.

A partir de la masia, seguir el riu és impossible. Per això he anat al Muntanya i hi he deixat el cotxe. He baixat al torrent fins on acaba la pista que porta a una antiga pedrera. Després he remuntat seguint el torrent: hi havia un corriol!

He arribat a la presa del Molinot i he donat una volta fins al límit sud del camp de golf. Després he pujat al jaciment iber de Montgròs i he baixat a la font dels Empouadors per un camí que tampoc no sortia al mapa (com el tros després de la pedrera). Per no pujar al Bruguer he tornat enrere fins a Montgròs i he continuat fins a baixar al riu. Aquí he trobat un camí que m’ha permès anar baixant fins a l’Afrau (però no seguint el curs del riu, sinó per la riba esquerra).

De la casa he pujat cap al nord, però a mitja alçada he trobat un camí que m’ha dut al baixant de Roquerols i de nou al cotxe. A l’inici del baixant es veuen uns graons excavats a la roca i per la solella del Petges hi ha moltes carboneres, algunes molt grans. 

He vist el que segurament són les restes d’antigues construccions. Arribant a l’Afrau, els pins me n’han delatat la proximitat. 

Es fa estrany veure pins pinyers enmig d’un alzinar tan dens i tan a prop del bosc de ribera. Però per sota dels pins es detecten traces d’antigues feixes. Suposo!