Petja de Mare de Déu de Santa Coloma

En Josep Morell, ja fa temps i aquí, em va fer saber l'existència d'aquesta petjada. Avui he tingut un moment i m'hi he escapat, i puc dir que l'he trobada.

Deia en Josep:

 

"Coincidint pràcticament amb un vèrtex dels límits municipals de Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, en el paratge anomenat "Tres pins", hi ha una pedra natural al costat mateix d'un camí de molt bon accés (un dels antics camins de Santa Coloma a Sant Hilari) amb una petita petja al cim. La pedra té una alçada de uns 2 metres.
Igual que la propera i ben coneguda "Pedra dels Evangelis", és una fita natural entre els bisbats de Girona i Vic No conec cap llegenda sobre aquesta pedra, però per la mida de la petja hi devia passar Maria de molt petita.
Situació: a la carretera de Sta.Coloma a St.Hilari (km 7.5 aprox), just després del trencant a Font Selva pendre un camí que puja a ma dreta. Seguir uns 300 - 400 metres pel camí més fresat i es troba la pedra a l'esquerra del camí
."

 

Efectivament, la localització és exacta. Diguem que el GPS em dóna la referència 0462625 - 4634437 - 564.

El mapa del Montseny de l'editorial Alpina n'indica el topònim, just a l'angle nord-est del mapa.

De fet, sembla evident que es tracta d'una fita de terme, molt semblant a la Pedra dels Evangelis, que no és massa lluny d'allà. Ho indica el fet que a la seva part superior té una creu gravada (possiblement hi ha restes d'una altra de més gran, però ara molt malmesa).

Moltes gràcies, Josep, per la informació.

Poso un parell de fotos: una de la petjada (que com es veu seria molt petita) i l'altra de la creu que hi ha gravada al cim.