Castanyers del Rector

Avui he pogut anar al Solei de la Vinya de la Mora, un espai a la cara sud de la carena que va de Picamena fins al Clot. Primer he pujat fins a la Roca Alta, però deu estar mal situada al mapa de l'ICC, perquè no hi ha cap agulla ni roca important en el lloc on ho indica i, segons les rodalies que tinc mirades, no hauria de ser tan amunt.

Després he pujat amunt fins a sortir a sobre dels Castanyers del Rector. Tal com pensava, hi he trobat un parell de cabanes de vinya esfondrades i restes de l'antic camí amb els camps a banda i banda. Podrien ser cabanes del segle XVI, però també podrien ser del XIX. He descobert un camí que sembla que pujarà dalt del Clot, anat a sortir al Collet. Caldrà tornar-hi.

He pogut fer arqueologia forestal, i he trobat uns quants castanyers espectaculars (només la soca).

A Picamena he fotografiat la inscripció d'una finestra que diu "Pau Codina 1757". És molt clara excepte en el que fa al Codina, que espero que m'ho confirmin. És possible que sigui la data fundacional de la casa.

He anat fins a la presa que hi ha al riu, però no té aspecte que es tractés d'un molí, perquè no he estat capaç de trobar-hi cap canalització.

En fi, caldrà seguir treballant.